[image%255B5%255D.png]

Programul DeepFreeze este indispensabil oricarui computer. Din pacate acest program uimitor nu este promovat corespunzator si astfel, nici cunoscut. Ma intreb cate aplicatii antivirus si antispyware ar mai exista pe piata daca majoritatea calculatoarelor ar utiliza acest utilitar?
 
Cum functioneaza DeepFreeze?
In timpul instalarii veti fi invitat sa bifati partitiile pe care doriti ca Deep Freeze sa le îngheţe. Eu aleg sa portejez de obicei doar partitia C atat timp cat aceasta conţine sistemul de operare si programele necesare. Documentele, filmele, fotografiile si melodiile ar trebui stocate pe o alta partitie. Imediat dupa terminarea instalarii, fara niciun avertisment, Deep Freeze va restarta automat computerul in modul Inghetat protejand numai partitia C.

DeepFreeze face ca orice schimbare a partitiei protejate sa devina temporara prin inghetarea acesteia.
Dupa restartarea/repornirea computerului totul va reveni la normal, exact la situatia de dinainte de a fi setat si boot-at in modul Freeze (îngheţat).

Astfel puteti instala, dezinstala sau sterge orice program, joc, driver si fisier sau puteti naviga pe internet fara riscul de va "infecta" calculatorul cu virusi, spyware, keyloggere, adware, cai troieni etc. Puteti evalua zeci sau sute de programe si jocuri instalandu-le, fără a afecta setarile, sistemul de operare Windows sau registri in vreun fel.

Puteti efecuta orice modificari doriţi fără să vă faceţi griji, pentru că oricum, tot ceea aţi făcut va fi "uitat" dupa restartarea/repornirea sistemului.

Daca înghetaţi toate partiţiile Hard Disk-ului veţi fi total protejat dar nici nu veţi mai putea regăsi dupa restartarea computerului ceea ce aţi descarcat de pe internet , ceea ce aţi creat sau modificat în documente, programele sau jocurile instalate, pentru ca tot ceea ce veţi face este temporar. O alternativa ar fi utilizarea unor dispozitive de stocare externa: Stick USB, DVD, Hard Disk.

Eu vă recomand să îngheţaţi doar partiţia pe care aveţi instalat sistemul de operare, în mod obişnuit este partitia "C:". Astfel, pentru ceea ce vreţi sa descărcaţi de pe internet, sa creaţi sau sa editaţi, trebuie sa folosiţi ca locaţie orice cale de pe celelalte partiţii neprotejate.
Partiţiile neprotejate sunt însă vulnerabile pentru că oricine poate sterge continutul acestora, din greseala sau cu intenţie. Pentru acestea o ideea buna ar fi backup-ul regulat pe dispozitivele externe mai sus mentionate sau pe un server Cloud (Box.net, Dropbox.com, Google Drive etc).

Daca obisnuiţi să folosiţi locaţia My Documents pentru stocarea documentelor sau a fişierelor descărcate, o idee bună ar fi sa-i schimbaţi calea pe una din partiţiile dezgheţate.
Cand veţi dori sa instalaţi un program/joc/driver sau sa faceţi nişte setări, va trebui sa dezgheţati mai inainte partitia "C:" şi apoi să restartaţi computerul.

Unul din puţinele dezavantaje ale lui DeepFreeze în modul îngheţat este faptul că update-urile pentru Windows, pentru programele Antivirus si AntiSpyware se fac în zadar. Dupa repornirea calculatorului toate update-urile efectuate mai inainte nu vor mai exista. Însă în cele din urma nu ar fi o mare problemă. Cu DeepFreeze activ oricum aveţi sistemul de operare protejat.
De asemenea nu defragmentaţi partiţia protejata cand DeepFreeze este activ. Orice nouă instalare, modificare sau setare trebuie realizată după dezactivarea DeepFreeze si restartul computerului.
 
Pentru accesul la meniul programului se apasa simultan tastele Alt+Shift+Ctrl+F6 sau se executa dublu clic pe iconita DeepFreeze de pe TaskBar in timp ce se menţine apasată tasta Shift.

De aici se poate opta si pentru protejarea accesului la meniul programului prin setarea unei parole.

 [image[7].png]
 
Tot de aici se va opta pentru modul in care va reboota sistemul: îngheţat sau dezgheţat (Boot Freeze sau Boot Thaw). O alta opţiune este aceea de a boota dezgheţat de un anumit număr de ori (Boot Thawed on next), dupa care DeepFreeze se va seta automat in modul îngheţat.

 [image%255B12%255D.png]

Notă!
Opţiunea aleasă va fi luată în considerare numai după restartarea sistemului. Deci, dacă doriţi ca setarea opţiunii să fie imediată, apasaţi butonul "Apply and Reboot" pentru restartare.

Important!
Partiţia “C:” NU este protejată când pe iconiţa DeepFreeze din Taskbar ce semnifică un bulgăre de gheaţă apare cu un "x" de culoare roşie. Lipsa acestui "x" înseamnă că partiţia C este protejata.


Atenţie!

Dacă vreţi să dezinstalaţi programul DeepFreeze, NU incercaţi sa-l ştergeţi manual !!!
Eliminati-l lansand din nou kitt-ul de instalare şi alegeţi opţiunea Uninstall.
[image[14].png]
 

Ţi-a plăcut acest articol?  Distribuie-l sau vezi dacă te atrage vreo reclamă!

6 Comments

salut.
si sa aveti grija la restatrul in mod inghetat dupa update-uri...eu an=m facut ceva update-uri si am bootata in sistemul inghetat si acum trebuie sa fac reinstal de windows.....scriu de pe laptop...pc-ul boooteaza din nou windows-ul...
In acest caz exista vreo smecherie sa scapi de reinstal de windows?
multumesc.

Salut
Am instalat Deep Freeze pe multe sisteme cu Win 7 si Xp dar numai pe un laptop Sony au fost probleme. In rest n-au contat update-urile si totul a functionat OK. Din pacate nu stiu vreo smecherie pentru a scapa de reinstalarea Windows-ului. Poti incerca totusi sa bootezi in Safe Mode si sa alegi un System Point Restore. Pentru a nu mai avea griji in viitor, iti recomand sa creezi periodic clone folosind Acronis True Image sau Todo Backup.

e misto dar cand inchid pc-ul nu mai am nimic pe el doar aplicatile preinstalate dar in schimb e misto


Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it's driving me mad so any help is very much appreciated. gmail login email

Hi !
Fortunately, I have no spam issues.
Try these plugins:
https://chrome.google.com/webstore/detail/spamblocker/iddnjngnjeeefbflmendpnpiaggnmkge
https://chrome.google.com/webstore/detail/anti-spam-2014-gmail-and/ikmbfplognnkimohjlbkandjcgclnele
and read this article:
https://askleo.com/how_do_i_stop_all_this_spam/
All the best!

This is really an interesting blog I love it and enjoyed it so much keep sharing like this. Windows tech support


EmoticonEmoticon