[image%255B5%255D.png]

Programul DeepFreeze este indispensabil oricarui computer. Din păcate acest program uimitor nu este promovat corespunzator și astfel, nici cunoscut. Mă întreb câte aplicații antivirus și antispyware ar mai exista pe piață dacă majoritatea calculatoarelor ar utiliza acest utilitar?
 
Cum functioneaza DeepFreeze?
În timpul instalării veti fi invitat sa bifați partițiile pe care doriti ca Deep Freeze sa le îngheţe. Eu aleg să protejez de obicei doar partiția C atât timp cât aceasta conţine sistemul de operare și programele necesare. Documentele, filmele, fotografiile și melodiile ar trebui stocate pe o alta partiție. Imediat dupa terminarea instalării, fără niciun avertisment, Deep Freeze va restarta automat computerul in modul înghețat protejand numai partitia C.

DeepFreeze face ca orice schimbare a partitiei protejate sa devina temporara prin înghețarea acesteia.
Dupa restartarea/repornirea computerului totul va reveni la normal, exact la situatia de dinainte de a fi setat si boot-at in modul Freeze (îngheţat).

Astfel ,puteți instala, dezinstala sau sterge orice program, joc, driver, fișier sau puteți naviga pe internet fără riscul de va "infecta" calculatorul cu viruși, spyware, keyloggere, adware, cai troieni etc. Puteți evalua zeci sau sute de programe si jocuri instalându-le, fără a afecta setările, sistemul de operare Windows sau cheile din regiștri în vreun fel.

Puteți efecuta orice modificări doriţi fără să vă faceţi griji pentru că oricum, tot ceea aţi făcut va fi "uitat" dupa restartarea/repornirea sistemului.

Daca înghețați toate partiţiile Hard Disk-ului veţi fi total protejat dar nici nu veţi mai putea regăsi după restartarea computerului ceea ce aţi descarcat de pe internet, ceea ce aţi creat sau modificat în documente, programele sau jocurile instalate, pentru ca tot ceea ce veţi face este temporar. O alternativa ar fi utilizarea unor dispozitive de stocare externa: Stick USB, DVD, Hard Disk dar nu este o soluție deloc comodă.

Eu vă recomand să îngheţaţi doar partiţia pe care aveţi instalat sistemul de operare, în mod obişnuit este partitia "C". Astfel, pentru ceea ce vreţi sa descărcaţi de pe internet, sa creaţi sau să editaţi, trebuie sa folosiţi ca locaţie orice cale de pe celelalte partiţii neprotejate.
Partiţiile neprotejate sunt însă vulnerabile pentru că oricine poate ăterge conținutul acestora, din greșeală sau cu intenţie. Pentru acestea o ideea bună ar fi backup-ul regulat pe dispozitivele externe mai sus menționate sau pe un server de Cloud (Box.net, Dropbox.com, Google Drive, pCloud etc).

Daca obisnuiţi să folosiţi locaţia My Documents pentru stocarea documentelor sau a fişierelor descărcate, o idee bună ar fi sa-i schimbaţi calea pe una din partiţiile dezgheţate.
Cand veţi dori sa instalaţi un program/joc/driver sau să faceţi nişte setări, va trebui sa dezgheţati mai inainte partitia "C" şi apoi să restartaţi computerul.

Unul din puţinele dezavantaje ale programului DeepFreeze în modul îngheţat este faptul că update-urile pentru Windows, pentru programele Antivirus si AntiSpyware se vor fac în zadar. Dupa repornirea calculatorului toate update-urile efectuate mai inainte nu vor mai exista. Însă în cele din urma nu ar fi o mare problemă. Cu DeepFreeze activ oricum aveţi sistemul de operare protejat.
De asemenea nu defragmentaţi partiţia protejată când DeepFreeze este activ. Orice nouă instalare, modificare sau setare trebuie realizată după dezactivarea DeepFreeze si restartarea computerului.
 
Pentru accesul la meniul programului se apasa simultan tastele Alt+Shift+Ctrl+F6 sau se executa dublu clic pe iconița DeepFreeze de pe TaskBar in timp ce se menţine apasată tasta Shift.

De aici se poate opta si pentru protejarea accesului la meniul programului prin setarea unei parole.

 [image[7].png]
 
Tot de aici se va opta pentru modul în care se va restarta sistemul: îngheţat sau dezgheţat (Boot Freeze sau Boot Thaw). O altă opţiune este aceea de a fi restartat dezgheţat de un anumit număr de ori (Boot Thawed on next), după care DeepFreeze se va seta automat în modul îngheţat.

 [image%255B12%255D.png]

Notă!
Opţiunea aleasă va fi luată în considerare numai după restartarea sistemului. Deci, dacă doriţi ca setarea opţiunii să fie imediată, apasaţi butonul "Apply and Reboot" pentru restartare.

Important!
Partiţia “C:” NU este protejată atunci când pe iconiţa DeepFreeze din Taskbar ce semnifică un bulgăre de gheaţă apare cu un "x" de culoare roşie. Lipsa acestui "x" înseamnă că partiţia C este protejată.


Atenţie!

Dacă vreţi să dezinstalaţi programul DeepFreeze, NU incercaţi sa-l ştergeţi manual sau să-l căutați în "Add or remove programs" !!!
Eliminați-l lansând din nou kitt-ul de instalare şi alegeţi opţiunea Uninstall.

[image[14].png]
 

6 Comments

salut.
si sa aveti grija la restatrul in mod inghetat dupa update-uri...eu an=m facut ceva update-uri si am bootata in sistemul inghetat si acum trebuie sa fac reinstal de windows.....scriu de pe laptop...pc-ul boooteaza din nou windows-ul...
In acest caz exista vreo smecherie sa scapi de reinstal de windows?
multumesc.

Salut
Am instalat Deep Freeze pe multe sisteme cu Win 7 si Xp dar numai pe un laptop Sony au fost probleme. In rest n-au contat update-urile si totul a functionat OK. Din pacate nu stiu vreo smecherie pentru a scapa de reinstalarea Windows-ului. Poti incerca totusi sa bootezi in Safe Mode si sa alegi un System Point Restore. Pentru a nu mai avea griji in viitor, iti recomand sa creezi periodic clone folosind Acronis True Image sau Todo Backup.

e misto dar cand inchid pc-ul nu mai am nimic pe el doar aplicatile preinstalate dar in schimb e misto


Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it's driving me mad so any help is very much appreciated. gmail login email

Hi !
Fortunately, I have no spam issues.
Try these plugins:
https://chrome.google.com/webstore/detail/spamblocker/iddnjngnjeeefbflmendpnpiaggnmkge
https://chrome.google.com/webstore/detail/anti-spam-2014-gmail-and/ikmbfplognnkimohjlbkandjcgclnele
and read this article:
https://askleo.com/how_do_i_stop_all_this_spam/
All the best!

This is really an interesting blog I love it and enjoyed it so much keep sharing like this. Windows tech support


EmoticonEmoticon