Articolul se adresează in special persoanelor care sunt in căutarea unei camere de supraveghere ieftine dar în același timp îndeajuns de performantă pentru a nu dezamăgi
Un astfel de dispozitiv este de exemplu camera de supraveghere NVP61-GE. La momentul scrierii acestui articol prețul de achiziție al acestei camere in România este de 23 EUR.
Evident, oferta este foarte diversă putând opta între o camera de interior sau exterior, fixă sau mobilă (Pan/Tilt), cu conexiune wireless și/sau prin cablu, cu detecție la mișcare, cu slot micro SD pentru înregistrarea imaginilor, cu leduri infraroșii pentru filmare pe timp de noapte etc.
Majoritatea aplicațiilor oferă o funcție extrem de utilă după părerea mea - aceea de a memora mai multe poziții astfel încât nu trebuie să mai utilizam butoanele sus/jos/dreapta/stânga pentru a mișca camera, ci alegem extrem de simplu și rapid direcția în care dorim să privim prin atingerea butonului corespondent poziției memorate anterior, de exemplu spre o ușă, fereastră, canapea, loc de joacă etc.


  1 - Mirror/Flip
  2 - Zoom In/Out
  3 - Show/Hide memory buttons
  4 - Power Off
  5 - Sound On/Off
  6 - Snapshot local
  7 - Record local
  8 - Low/Max resolution
  9 - Microfon On/Off
10 - Set/Call memory buttons

cu ajutorul aplicației camera se poate controla atât în plan vertical cât și orizontal.
Pentru o vizualizare optimă, fără întreruperi sau întarzieri în redarea imaginilor, o rezoluție HD (1 Mp, 720p) al senzorului camerei este suficientă și chiar recomandată pentru viteze de transfer mai mici la internet.

După cum puteți citi în specificațiile acestui model,  acesta nu necesită decât o priză de tensiune si o conexiune de internet WI-FI. După configurarea camerei ce se efectuează foarte ușor, puteți monitoriza prin internet orice zonă doriți utilizând una dintre aplicațiile dedicate ale camerei (Android, iOS sau Windows ) ce trebuie instalată pe telefonul mobil, tabletă, laptop sau computer. Acest model utilizează o mufa de alimentare micro USB oferindu-i un mare avantaj in comparație cu alte modele ce vin cu mufe proprietare.

Astfel, camera poate fi folosită temporar în orice locație este nevoie (afară sau în automobil de exemplu) deoarece poate fi alimentată chiar si de la o baterie externă atunci când o priză nu este disponibilă iar pentru internet putem folosi conexiunea Hotspot de la un telefon mobil.

O cameră de supraveghere vă oferă posibilitatea de a monitoriza un copil, un bătrân singur, o intrare in apartament, o curte sau chiar un animal de companie.

Camerele de supraveghere wireless se pot muta rapid oriunde doriți. Trebuie să aveți doar o priză de curent disponibilă iar camera să se afle într-o zonă cu semnal WI-FI.


Imaginile se vor vedea alb-negru în întuneric și color când există o sursă naturală sau artificială de lumină. Ledurile infraroșu pot lumina în întuneric beznă la o distanță de circa 10 m sau mai mult și sunt setate din fabrică pe modul Automat dar la acest model se pot activa/dezactiva din setări doar prin intermediul unui browser web, nu și din setările aplicației instalată pe telefonul mobil.


În cazul în care o persoană sau animal intră in perimetrul zonei supravegheate, camera detectează mișcare și poate fi setată astfel încât să vă alerteze pe telefonul mobil. Sunt necesare doua adrese de email: una care trimite mesajul de alertare și alta care va recepționa alerta de detectare la mișcare. Acestea sunt setările pentru alertare prin Gmail.


În plus, imaginile capturate pot fi stocate pentru o vizionare ulterioară pe cardul de memorie micro SD atașat camerei, pot fi transferate către o adresă de email sau ca înregistrări video către un server FTP. Înregistrarea fișierelor pe cardul micro SD se face in bucla, adică atunci când cardul se umple, in mod automat fișierele vechi sunt șterse pentru a face loc celor noi, la fel ca în cazul camerelor auto de bord - Dash Cam.


Dacă dețineți un animal de companie se poate seta o sensibilitate mai mică pentru senzorul de mișcare astfel încât camera să ignore mișcarea unui câine sau a unei pisici de exemplu dar să reacționeze totuși când detectează mișcarea unui om.


Nefiind totuși un senzor de proximitate autentic, ci mai degrabă un software care analizează frame cu frame, adică fiecare cadru al imaginilor perimetrului supravegheat, este foarte posibil să recepționați și alerte false atunci când intervin schimbări bruște de luminiozitate, de exemplu când soarele este acoperit rapid de nori.
Acest sistem de identificare a diferențelor dintre cadrele imaginilor înregistrate are avantajul că veți fi alertați și în eventualitatea izbucnirii unui incendiu.

De asemenea, unele modele de camere mai scumpe sunt dotate cu un conector cu 4 pini:
2 cu contacte normal închise și 2 cu contacte normal deschise. Aceste contacte pot comanda alte dispozitive de alarmare sau dispozitive ce pot închide uși, gaze, vă pot alerta prin apel telefonic etc.

Camera mai este dotată cu un microfon și un difuzor ce permit efectuarea unor conversații la distanță prin internet între cameră și un telefon, tabletă sau laptop.

Dacă am reușit să va conving de utilitatea achiziționării unei camere de supraveghere la distanță, ar trebui să mai știți ca există o lege care interzice montarea camerelor în spații publice fără acordul poliției sau a locatarilor/vecinilor cărora le puteți viola intimitatea, riscând astfel amenzi sau procese în justiție.
Nu riscați însă nimic dacă vă monitorizați însă propria locuința, copilul sau o persoană bolnavă atunci când sunteți la serviciu sau dacă perimetrul zonei supravegheate este o zonă a casei sau curții dvs. și nu o scara de bloc, o parcare, o stradă sau curtea vecinului.

Puteți avea ușor acces la mai multe setări ale camerei de supraveghere daca o accesați dintr-un browser de internet. Pentru acest lucru trebuie mai întâi să identificați IP-ul alocat camerei în aplicația instalată pe telefon, conectați fiind în aceeași rețea wireless.


Introduceți apoi in browser adresa IP identificată în aplicație și dați Enter după care va conectați cu aceleași credențiale cu care v-ați autentificat și în aplicația de pe telefon.


Înregistrările efectuate în mod automat la detecția mișcării și stocate pe micro SD-ul din camera de supraveghere se pot vizualiza online oricând și de oriunde direct de pe telefon.


Evident, aplicația pentru supraveghere se poate instala pe mai multe telefoane. 

Dacă nu vă grăbiți iar un preț mai mic contează mai mult pentru dvs. decât garanția produsului, puteți cumpăra o camera de supraveghere direct de pe Aliexpress unde oferta este foarte diversificată și pentru toate buzunarele. 
How can I monitor a perimeter - about IP surveillance cameras


EmoticonEmoticon