Odata cu cresterea capacitatii HDD-urilor si ieftinirea dispozitivelor de copiere si a mediilor de stocare, ne confruntam cu totii cu problema evidentei tuturor tipurilor de fisiere pe care le detinem.
Doua dintre cele mai bune aplicatii pentru catalogarea mediilor de stocare sunt:
1. “Ant Movie Catalog“ program gratuit cu ajutorul caruia veti putea cataloga intreaga colectie de filme. Acesta dispune de foarte multe optiuni printre care cea de importare a descrierii fiecarui film si a completarii automate in urma citirii CD/DVD-ului, cu diverse informatii utile. O alta functie bine pusa la punct este cea de cautare sau filtrare. Puteti cauta un film dupa denumirea sau genul acestuia, dupa actori, regizori s.a.m.d.
O alta functie utila este cea care va tine evidenta CD/DVD-urilor imprumutate.

image
2. “Advanced Disk Catalog” poate fi utilizat cu succes pentru catalogarea oricaror tipuri de fisiere, altele decat cele asociate filmelor. Acesta poate retine in baza de date intreaga structura de directoare cu subdirectoarele si fisierele
image
aferente ale unui mediu de stocare, poate retine si continutul fisierelor de descriere “nfo” dar si continutul arhivelor neparolate. Ca si “Ant Movie Catalog”, beneficiaza de o puternica functie de cautare. Astfel, veti putea regasi cu usurinta pe ce CD, DVD sau partitie se afla un anume fisier (poza, aplicatie, melodie, joc, document etc) care va intereseaza.


EmoticonEmoticon