Mutati fisierul SWAP “pagefile.sys” pe un al doilea HDD si veti obtine un plus de performanta dar si de spatiu pe partitia “C”.
Daca nu aveti decat un singur HDD, e recomandat sa mutati fisierul Swap, singur pe o partitie. Creati o partitie putin mai mare decat dimensiunea alocata fisierului Swap.

Setati noua locatie a acestuia si noile valori urmand calea: Start MenuSettingsControl PanelSystem In fereastra System Properties dati clic pe tab-ul Advanced apoi pe butonul Settings de la Performance Options, clic pe tab-ul Advanced si in final pe butonul Change de la Virtual Memory
Dupa ce setati noua locatie pentru fisierul Swap nu uitati sa setati la zero valorile minim si maxim ale fostei locatii.
Incheiati cu OK si restartati.

image
Mutarea fisierul Swap pe un drive secundar aduce beneficii doar in cazul in care Hard Disk-urile sunt pe controllere separate. HDD-ul primar va fi setat ca master pe IDE1 iar cel secundar ca master pe IDE2.
Ca regula generala, dimensiunea fisierului Swap trebuie setata la o valoare de 2,5 ori mai mare decat valoarea totala memoriei existente pe sistem.
De asemenea, setati aceeasi valoare pentru “Initial” si “Maximum size”.


EmoticonEmoticon