Cu orice Pocket PC "All in one" puteti sa navigati pe internet prin GPRS daca aveti activat un serviciu de internet: Mobile Internet de la Vodafone ce ofera 10 Mb/luna trafic pentru doar 10 Ron sau serviciul Acces Mobil Internet de la Orange. Va mai puteti conecta prin WI-FI utilizand hot-spot-urile existente intr-unele restaurante, hoteluri, SuperMarket-uri sau chiar acasa daca dispuneti de un router wireless. Cei 10 Mb disponibili va sunt suficienti daca ii folositi doar pentru navigare web, chat prin messenger, folosire email fara fisiere atasate mari si se reporteaza pentru luna urmatoare daca nu-i consumati integral. In acest moment, orice depasire a celor 10 Mb este taxata cu ~1 Ron/Mb.




image Deci, daca aveti activat un serviciu de Mobile Internet va puteti conecta cu usurinta la internet direct de pe Pocket PC folosind unul din browser-ele Internet Explorer sau Opera dar mai puteti naviga pe internet cu un Pc Desktop sau un laptop folosind HTC P3600 drept modem. Ina cest scop conectati PPC-ul la PC/Laptop prin ActiveSync folosind cablul USB dupa care lansati "Internet Sharing" de pe PPC.
Transferul datelor este satisfacator daca aveti disponibila, in functie de locatia dvs., o conexiune HSDPA (High Speed Data Package Access) ce ofera o viteza de 1,8 Mb/s. Altfel trebuie sa va multumiti cu 3G (384 Kb/s) sau doar cu GPRS (~75 Kb/s). Abonatii Orange pot beneficia si de transfer la viteza EDGE (236 Kb/s) acolo unde nu exista HSDPA sau 3G. Browser-ul Opera are marele avantaj fata de Internet Explorer ca poate lucra cu mai multe pagini deodata si cu site-uri construite cu frame.

Configurarea clientului de email Outlook pentru un cont de tip POP3 deschis pe Gmail:
image image
 
Intrati in Messaging, apoi tap pe Menu - Options - New Account. Introduceti adresa dvs de email de pe Gmail, dati Next, introduceti numele dvs, adresele pentru Incoming si Outgoing server (ca in capturile de mai jos), User name (identic cu adresa de email) si parola. Ultimile setari tin de modul de primire a email-urilor (Manual sau Automat), de formatul mesajelor (HTML sau Plain Text) si de limita de download. Aici va recomand sa setati o limita de 2 Kb pentru ca e posibil sa primiti SPAM si sa consumati degeaba din traficul alocat si limitat la 10 Mb.


EmoticonEmoticon